Informasjon

Informasjon

INFORMASJON -Bli bedre kjent med oss -Hvorfor lavere pris? -Kjekt å vite – Miljø og etikk

Bli bedre kjent med oss

By Qvale er et norsk strømpemerke eid av Knut Qvale AS. Vi er spesialister på strømper og importerer direkte fra de beste produsentene i Italia. Våre produkter ble tidligere markedsført under navnet CD Longs. Vi holder til i Bærum og bedriften har i over 40 år blitt drevet av familien Qvale. I 2015 kom Sara Holt inn på eiersiden med Halvor Qvale, og sammen driver de selskapet videre.

Halvor er andre generasjons strømpeselger og går i sine foreldres fotspor. Han er utdannet siviløkonom og har tidligere jobbet med økonomi og finans innenfor software-og beutybransjen. Du treffer Halvor på e-post: halvor@byQvale.no. Sara Holt er også utdannet siviløkonom og har tidligere jobbet med innsamlingskampanjer i en frivillig organisasjon. Hun har også startet og drevet butikken Propello på Stabekk. Sara treffer du på e-post: sara@byQvale.no.

Vi er stolte av kvaliteten på strømpene våre og tør å påstå at vi har markedets største fargesortiment med 13 ulike farger på vår populære Silk-like Longs og knestrømper. Vårt profesjonelle lager i Hosten pakker og sender varene raskt hjem til deg. Vi liker å yte god, gammeldags kundeservice, så ikke nøl med å ta kontakt hvis du har noen spørsmål. Du treffer oss på shop@byQvale.no og tlf. 9717 6000.

Hvorfor lavere pris?

Knut Qvale AS importerer direkte fra de beste produsentene i Italia. Når du handler direkte fra importør, kuttes flere fordyrende mellomledd. Hos oss får du derfor strømper av høyere kvalitet til en lavere pris.

Slik fremstilte vi det billedlig for kunden før i tiden: Scannet illustrasjon

Kjekt å vite

Hva betyr denier? Måleenheten denier er betegnelsen på trådens tykkelse. En denier er vekten av 9000 meter nylongarn. Hvor dekkende en strømpe er, avgjøres av garnets tykkelse, men også av strikkemetoden som benyttes. Derfor kan strømper med lik denier se forskjellige ut.

Double covered yarn Vi benytter «dobbeltdekkende garn» i alle våre Silk-like strømper. Garnet består av en elastisk Lycrakjerne med to polyamidtråder som snurrer hver sin vei rundt kjernen. Hver polyamidtråd består igjen av 7 tynnere polyamidtråder. Våre strømper strikkes altså av et garn bestående av hele 15 tråder. Dette er et bedre og mer kostbart garn, noe du vil merke både på kvalitet og komfort. Vasking Alle våre Lycrastrømper kan vaskes i maskin på 40 grader. Bomullsstrømpene tåler 60 grader. Ullstrømpene bør vaskes på 30 grader med vaskemiddel beregnet for ull. Legg strømpene i en vaskepose, så holder de seg fine lengre. Miljø og etikk Det finnes ikke lenger produsenter av longs og strømper i nordiske markeder, som dekker våre kunders behov og ønsker. Vi har valgt å produsere våre strømper i Nord-Italia fordi de er markedsledende på kvalitet, design og produktutvikling. I området rundt Milano har de lange tradisjoner i produksjon av strømper og annet undertøy.

MILJØ

Produksjon i Italia er underlagt EUs strenge miljøkrav. Spesielt kan det nevnes at feks. vann som benyttes i innfargingen av strømpene er underlagt så strenge krav til rensing, at det kan slippes ut til sitt naturlige kretsløp etter rensing. Konkurrerende produkter er i dag ofte produsert i Asia, der miljø og rensing av fabrikkers avfall generelt ikke er underlagt like strenge miljøkrav som i Europa Ved å velge strømper fra by Qvale er du som kunde sikret at produktene du kjøper er underlagt strenge organiserte miljøkrav.

ETIKK

Vi har vært på besøk hos alle fabrikkene vi produserer strømper ved utallige ganger, gjennom de siste 40 år. Noen fabrikanter kommer og går, men vi har knyttet nære bånd med alle våre samarbeidspartnere. Vi innspiserer produsjonslokalet og snakker med arbeiderne. Produksjonelokalene er store, fine og rene, med god ventilasjon og gode arbeidsvilkår for de som jobber der. Strikkemaskinene er avanserte maskiner som ofte blir bemannet av spesialister og ingeniører. Vi var senest på i Italia besøk i mars 2015. Faller man for fristelsen til å produsere produktene billig i asiatiske land, mener vi man mister kontrollen og påvirkningskraften over produksjonen. Det er lange distanser, språkbarrierer og man kan risikere uverdige arbeidsforhold, miljøforrurensing og barnearbeid på fabrikkene man benytter. Den sjanser ønsker vi ikke å ta.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.