MILJØ OG ETIKK

Det finnes ikke lenger produsenter av longs og strømper i nordiske markeder, som dekker våre kunders behov og ønsker. Vi har valgt å produsere våre strømper i nord-Italia fordi de er markedsledende på kvalitet, design og produktutvikling. I området rundt Milano har de lange tradisjoner i produksjon av strømper og annet undertøy.

MILJØ

Produksjon i Italia er underlagt EUs strenge miljøkrav. Spesielt kan det nevnes at feks. vann som benyttes i innfargingen av strømpene er underlagt så strenge krav til rensing, at det kan slippes ut til sitt naturlige kretsløp etter rensing.

Konkurrerende produkter er i dag ofte produsert i Asia, der miljø og rensing av fabrikkers avfall generelt ikke er underlagt like strenge miljøkrav som i Europa. Ved å velge strømper fra by Qvale er du som kunde sikret at produktene du kjøper er underlagt strenge organiserte miljøkrav.

ETIKK

Vi har vært på besøk hos alle fabrikkene vi produserer strømper ved utallige ganger, gjennom de siste 40 år. Noen fabrikanter kommer og går, men vi har knyttet nære bånd med alle våre samarbeidspartnere. Vi innspiserer produsjonslokalet og snakker med arbeiderne. Produksjonelokalene er store, fine og rene, med god ventilasjon og gode arbeidsvilkår for de som jobber der. Strikkemaskinene er avanserte maskiner som ofte blir bemannet av spesialister og ingeniører. Vi var senest i Italia på besøk i mars 2015.

Faller man for fristelsen til å produsere produktene billig i asiatiske land, mener vi man mister kontrollen og påvirkningskraften over produksjonen. Det er lange distanser, språkbarrierer og man kan risikere uverdige arbeidsforhold, miljøforrurensing og barnearbeid på fabrikkene man benytter. Den sjansen ønsker vi ikke å ta.

Qvale icon party Instagram 01